Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΑΛΛΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εκδήλωση του Οικολογικού Δικτύου τη Δευτέρα 11.09.2017 στη Θεσσαλονίκη

Η Κοινωνική Οικολογία και τα κινήματα της πόλης στην εποχή της κρίσης και του εθνικισμού

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, επέτειο της επίθεσης στου δίδυμους πύργους, το Οικολογικό Δίκτυο οργανώνει στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση με ομιλητές δύο εξέχοντα πρόσωπα του οικολογικού κινήματος στις ΗΠΑ, τους Ντάνιελ Τσόντορκοφ και Δημήτρη Ρουσσόπουλο, με θέμα «Η Κοινωνική Οικολογία και τα κινήματα της πόλης στην εποχή της κρίσης και του εθνικισμού».

Ο Ντάνιελ Τσόντορκοφ υπήρξε συνιδρυτής με τον Μάρεη Μπούκτσιν και επί δεκαετίες διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας στο Βερμόντ των ΗΠΑ. Συμμετέχει ενεργά επί 50 χρόνια σε οικολογικά κινήματα και κινήματα πόλης. Έχει διδακτορικό στην πολιτισμική ανθρωπολογία από τη Νέα Σχολή Κοινωνικών Ερευνών και ήταν καθηγητής στο Goddard College.

Ο Δημήτρης Ρουσσόπουλος είναι πρόεδρος του TRISE (Διεθνικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας), εκδότης του κινηματικού εκδοτικού οίκου Black Rose Books, ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού Our Generation (1961-1994), συνιδρυτής των γαλλόφωνων εκδόσεων Les Editions Ecosociete και του Ινστιτούτου Εναλλακτικής Πολιτικής του Μόντρεαλ και συγγραφέας βιβλίων, μεταξύ άλλων και της «Πολιτικής Οικολογίας», που έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες.

Οικολογικό Δίκτυο
www.oikologiko-diktyo.gr
https://www.facebook.com/oikologikodiktyo
https://oikologikodiktyo.wordpress.com
oikologiko.diktyo@gmail.com