Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Όχι στο μαφιόζικο ξεφόρτωμα των ραδιενεργών αποβλήτων!

Τοποθέτηση του Οικολογικού Δικτύου:
Βαριές ευθύνες έχει ο Δήμος Λαυρεωτικής για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ραδιενεργό ιώδιο, που, όταν εντοπίστηκε, προσπάθησε να ξεφορτωθεί το επικίνδυνο φορτίο σε χώρο παράνομης απόρριψης αποβλήτων. Και όχι μόνον αυτό. Η παράνομη χωματερή, που βρίσκεται σε οικόπεδο του Δήμου δίπλα στον Βιολογικό της Κερατέας, υπάρχει και λειτουργεί πέρα από κάθε νόμο και λογική, πρώτιστα με ευθύνη του Δήμου και του υπεύθυνου αντιδημάρχου και μετά της κυβέρνησης, που σπεύδει να καθησυχάσει τους πολίτες.

Πόσο ελέγχονται τα επικίνδυνα, νοσοκομειακά και άλλα απόβλητα;

Η εγκληματική αυτή ενέργεια, που αποκαλύφθηκε μετά από ανάρτηση δημοτικού συμβούλου στο facebook ήδη από τις 27.1 (!), δείχνει πως παρά λίγο κανείς δεν θα τη μάθαινε.

Η χώρα βρίσκεται εδώ και καιρό απολογούμενη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση των αποβλήτων και αντιμετωπίζει τεράστια πρόστιμα.

Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά, που χρησιμοποιεί σε άλλες χώρες η μαφία για να εξαφανίζει επικίνδυνα απόβλητα, φαίνεται να βασίζεται συνολικά στην ανοχή της διοίκησης του Δήμου και μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το τι μπορεί να έχει γίνει στο παρελθόν, αν λειτουργούν πάντα οι ανιχνευτές ραδιενέργειας στην είσοδο του ΧΥΤΥ και για το κατά πόσο έχουν αποτεθεί παράνομα και ύπουλα και άλλα επικίνδυνα φορτία.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορεί απάνθρωπα για την υγεία των κατοίκων, την προστασία της οποίας υποτίθεται ότι υπηρετούν μέσα από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν.

Οικολογικό Δίκτυο
www.oikologiko-diktyo.gr
https://www.facebook.com/oikologikodiktyo
https://oikologikodiktyo.wordpress.com
oikologiko.diktyo@gmail.com


Διαβάστε: Καταγγελία του κ. Ιωάννη Παρασκευή, Δημοτικού Συμβούλου Λαυρεωτικής